Serveis

Creixement personal

Creixement personal

Acompanyant persones

Al llarg de la vida, com a individus, en el nostre creixement personal, ens topem amb dificultats. Algunes les resolem activant les pròpies habilitats i davant d’altres ens estanquem, ens sentim impotents i necessitem l’ajuda d’un professional per desbloquejar-nos, retrobar els nostres propis recursos i superar les dificultats.

Com més ens coneixem a nosaltres mateixos, més ens podem estimar acceptant i abraçant la nostra història i totes les nostres les emocions, les pors, les il·lusions, les preocupacions i els somnis i projectes. Atrevir-se a ser un mateix requereix fer un camí dia a dia de coratge i perseverança. I preguntar-se: Qui soc? D’on vinc? A on vaig?

Per fer-ho, necessitem buscar moments de pausa, de desconnexió amb l’exterior i de retrobada amb un mateix. Parar i dedicar un temps a escoltar-nos, aturar el soroll i les demandes externes per poder escoltar aquell so que emergeix del nostre interior, identificar-lo i donar-li un espai per ser i créixer.

La teràpia individual ens permet posar-nos al centre, amb presència i consciència, promovent un procés d’auto-observació compassiva en un entorn segur. Per explorar i prendre consciència del nostre sistema de creences, de la gestió que fem de les emocions i com ens relacionem amb nosaltres, amb els altres i amb l’enton. Explorant i sent conscients de com hem construït la nostra experiència, com hem viscut les experiències que ens oferia la vida, i alliberar-nos de càrregues i de patrons limitadors i invalidants que comporten patiment. Per arribar, finalment, a l’autoacceptació, i assolir benestar i la capacitat de viure una vida plena i satisfactòria liderada per nosaltres mateixos.

És un luxe poder acompanyar gent valenta que s’atreveix a afrontar les pors per connectar amb la seva essència. Persones que, malgrat els dubtes, s’aturen a escoltar la seva cançó, mirar endavant i lluiten per cantar-la i compartir-la. Veure la seva mirada de felicitat i satisfacció al anar assolint benestar i els seus objectius és molt gratificant.

És un regal acompanyar-los i créixer una mica més amb ells i elles cada dia.

Quan està indicada la teràpia individual?

És aconsellable per a qualsevol persona que se senti en una situació de patiment emocional, per a persones amb simptomatologia psicosomàtica, amb dificultats de relació amb els altres i l’entorn, amb problemes de realització personal i laboral, crisis vitals, insatisfacció, manca d’autoestima, afrontament de situacions difícils, processos de dol i pèrdua, malaltia pròpia o de persones estimades, inseguretat davant decisions personals, experiències traumàtiques, ansietat, depressió… o simplement quan sentis curiositat cap al teu propi creixement personal i vulguis viure de manera més conscient i plena el què t’ofereix la vida.

Creixement personal

Preguntes freqüents

El més habitual sol ser veure’ns de manera setmanal les primeres 3-4 sessions per després passar a quinzenal i més endavant cada 3 setmanes. Fer-ho així, permet crear el vincle terapèutic amb més facilitat i que et puguis sentir més acompanyat/da en un primer moment quan hi ha més patiment. Després, distanciar les sessions i fer-les quinzenalment, permet elaborar i posar en pràctica tot allò que hem treballat a la sessió.

Sovint, quan sentim malestar en volem fugir, deixar-lo enrera. Però si parem i escoltem aquest malestar amb curiositat, acceptant-lo i preguntant-nos d’on ve i què ens vol mostrar, ens n’adonem que ens vol protegir, potser la forma amb la que ho fa no és la més còmode i agradable, però segurament, coneixent-lo millor, sense judici, podrem trobar la manera de que ens segueixi protegint sense provocar-nos malestar.

Tot i que l’ansietat és una emoció natural i adaptativa, quan hem patit un atac d’ansietat, és freqüent tenir por a tornar-lo a patir en qualsevol moment i evitar aquelles situacions on s’ha donat l’atac d’ansietat. Això ens pot portar a entrar en un cercle viciós: la por a no saber com i quan s’activa l’ansietat ens augmenta l’angoixa pensant que es dispararà en qualsevol moment i no podrem controlar-ho, fem conductes evitatives que disparen l’ansietat i acaben produint el tan temut atac d’ansietat.
A través de la teràpia, podràs conèixer millor l’ansietat, què la provoca, com funciona i quan es dispara i això t’ajudarà a evitar aquest cercle viciós i rebaixarà l’ansietat.

A mesura que anem avançant en el tractament psicològic, notaràs que cada vegada hi ha més moments de benestar i calma a la teva vida i que pots prendre les decisions amb més claredat, confiança i serenitat. Alhora, les emocions t’ajudaran a comprendre i a actuar, però no et controlaran dirigint les teves passes.

Formulari de contacte

Escriu-me si tens qualsevol dubte, consulta o vols demanar una primera visita.
Et respondré tan aviat com em sigui possible.

  He llegit i accepto la política de privacitat

  comparteix-ho

  Altres teràpies

  La teràpia familiar contribueix, des d’una mirada relacional, al benestar de cada un dels membres de la família i a la millora de les relacions i la dinàmica familiar.

  La teràpia de parella ofereix un espai segur on els dos membres de la parella poden comunicar-se i, amb l’ajuda del professional, fer front a les dificultats que puguin sorgir en la relació.

  La teràpia amb adolescents ofereix un espai on tractar les dificultats emocionals i relacionals que poden sorgir en aquesta etapa de la vida. L’adolescència la vivim tota la família.


  Creixement personal

  El creixement personal i l’autoconeixement ajuden a les persones a sentir-se bé amb elles mateixes i a prendre les millors decisions per cuidar-se a si mateixes i als altres.

  La teràpia amb Sistemes de la Família Interna és una mirada cap al nostre interior, respectuosa i amorosa, que resulta potenciadora, eficient i no patologitzant.

  Generant espais de reflexió, diàleg i aprenentatge vivencial sobre psicologia, creixement personal, educació i relació familiar amb pares i mares i altres col·lectius.