Serveis

Teràpia Internal Family Systems

Teràpia Internal Family Systems

Teràpia amb Sistemes de la Família Interna (IFS)

Creada per Richard C. Schwartz, és un enfocament terapèutic que implica ajudar a les persones a sanar a través d’una nova forma d’escoltar en el seu interior a les diferents “parts”, sentiments o pensaments i alliberar-les en el transcurs de tal procés, de creences, emocions, sensacions i impulsos extrems que limiten les seves vides.

Segons vagin alliberant-se les persones de les seves càrregues, aniran tenint un major accés al Self, el nostre recurs humà més valuós, per la qual cosa estaran en millors condicions de dirigir les seves vides des d’aquest lloc centrat, segur i compassiu.

La teràpia amb Sistemes de la Família Interna és una manera respectuosa d’entendre i tractar els problemes humans que resulta potenciadora, eficient i no patologitzant.

Teràpia Internal Family Systems

Preguntes freqüents

L’IFS proporciona una nova visió del ser humà, el veu com un ésser amb qualitats fonamentals, el self, i complexes sistemes de “parts” que interactuen dins nostre i que són divisions naturals de la nostra personalitat. Totes elles tenen una intenció positiva cap a nosaltres i ens volen protegir d’un dolor o ajudar-nos a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos, però cadascuna ho fa a la seva manera i de vegades poden entrar en conflicte entre elles o la seva manera de funcionar ens pot provocar patiment.
Quan tanquem els ulls i ens endinsem en el nostre interior centrant l’atenció en el què hi passa, podem notar sensacions, diàlegs interns, pensaments, imatges, records i emocions. Si dirigim cap a elles una mirada curiosa, amorosa i respectuosa, podrem ajudar-les a descarregar-les de càrregues que ens poden estar aportant patiment i recuperar l’alegria, la calma i el benestar.

El Self, segons l’IFS, és el nostre verdader jo. És una font inesgotable d’amor. Té les següents qualitats: Calma, curiositat, confiança, coratge, claretat, creativitat, conectivitat i compassió. Quan actuem des del self, no reaccionem, ni emetem judicis, ni sentim ira ni por. I podem acostar-nos a les nostres parts i a les dels altres amb una mirada amorosa, curiosa i compassiva. Creant relacions d’afecció sanes amb nosaltres, els altres i l’entorn, retrobant-nos amb el nostre espai i pau interior.

L’IFS pot ajudar-te a accedir a la teva essència i, des d’aquest lloc de força i amor, podràs explorar i contactar, a través d’una mirada amorosa, respectuosa i sense judicis, amb les teves parts amb comportaments extrems i amb aquelles parts exiliades que elles protegeixen, i sanar-les.
Les teves parts, per naturalesa, estan dotades d’alegria, llibertat, capacitat de percepció i creativitat, però han adoptat estratègies extremes al llarg de la vida (crítica, rigidesa, agressivitat, control, por, gelosia…), degut a les situacions que anem experimentant al viure agafant càrregues com rebuig, soledat, tristesa, humiliació, no ser capaç… Aquestes parts protectores amb funcionament extrem tracten d’evitar o reaccionen perquè aquestes càrregues no inundin el sistema. Si ajudem a sanar les parts més vulnerables que elles protegeixen i que no són només aquesta càrrega, elles podran transfornar-se sense esforç al seu rol inicial amb les qualitats pròpies, amb les seves fortaleses i bondats naturals. Arribant a confiar en tu perquè les dirigeixis si ho fas des de la teva essència, podent aprendre a col·laborar com una família interna en harmonia que afavoreix el teu creixement i benestar.

Formulari de contacte

Escriu-me si tens qualsevol dubte, consulta o vols demanar una primera visita.
Et respondré tan aviat com em sigui possible.

  He llegit i accepto la política de privacitat

  comparteix-ho

  Altres teràpies

  La teràpia familiar contribueix, des d’una mirada relacional, al benestar de cada un dels membres de la família i a la millora de les relacions i la dinàmica familiar.

  La teràpia de parella ofereix un espai segur on els dos membres de la parella poden comunicar-se i, amb l’ajuda del professional, fer front a les dificultats que puguin sorgir en la relació.

  La teràpia amb adolescents ofereix un espai on tractar les dificultats emocionals i relacionals que poden sorgir en aquesta etapa de la vida. L’adolescència la vivim tota la família.


  El creixement personal i l’autoconeixement ajuden a les persones a sentir-se bé amb elles mateixes i a prendre les millors decisions per cuidar-se a si mateixes i als altres.

  Internal Family Systems (IFS)

  La teràpia amb Sistemes de la Família Interna és una mirada cap al nostre interior, respectuosa i amorosa, que resulta potenciadora, eficient i no patologitzant.

  Generant espais de reflexió, diàleg i aprenentatge vivencial sobre psicologia, creixement personal, educació i relació familiar amb pares i mares i altres col·lectius.