Gemma Majó Ayguavives

Psicòloga i terapeuta familiar

Des de ben petita he sigut curiosa i he sentit interès per les persones, la vida i el món que m’envolta, és per això que vaig decidir estudiar psicologia i, posteriorment, teràpia familiar sistèmica. Poder explorar el món de les relacions humanes em fascina perquè és infinit i molt ric. Més tard, per aprofundir una mica més en l’ésser humà i en com ens relacionem amb nosaltres mateixos, em vaig formar en IFS. La combinació d’aquestes dues formacions amb vessant relacional em permet dirigir una mirada respectuosa i amorosa, cap als vincles que generem cap endins i cap enfora. Tinc una àmplia formació professional en eines d’acompanyament que em permeten entendre i acompanyar amb més coneixement i serenitat totes aquelles persones que acudeixen a la meva consulta.

Després de treballlar per altres entitats com a psicòloga, vaig decidir obrir la meva pròpia consulta a Mataró en un entorn familiar i càlid on realitzo teràpia sistèmica atenent famílies, parelles i a nivell individual adolescents i adults, però sempre des d’una mirada relacional. Durant uns anys vaig estar combinant l’atenció entre Granollers i Mataró. També em dedico a impartir xerrades i tallers sobre gestió d’emocions, creixement personal, relació, educació, comunicació i relació familiar per a diferents col·lectius en diverses institucions.

Soc membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Federación Española de Terapeutas Familiares (FEATF), de la Societat Catalana de Teràpia Familiar, del Servei de Suport als Serveis Socials en Violència Domèstica i formo part del llistat de terapeutes IFS certificats.

Després de més de dues dècades dedicada a la psicologia i a acompanyar persones i famílies, puc afirmar que el que realment cura és l’amor i la relació que establim cap a nosaltres, cap als altres i cap al què ens envolta.

L’amor a la meva feina fa que acompanyi a les persones i famílies que assisteixen a la consulta, de manera propera i respectuosa, sempre des d’una mirada curiosa, empàtica i sense judici cap a les diferents realitats que em mostren i la seva manera de viure-les. Creant vincles terapèutics segurs i ferms, des d’on acompanyar en el seu procés d’autoconeixement i creixement per assolir major claredat i benestar i, per poder viure de manera serena i plena totes les experiències que els ofereixi la vida.

Al acompanyar a les persones a mirar-se a elles mateixes, la seva història i l’origen de les creences que els acompanyen amb aquesta mirada amorosa i compassiva, el patiment disminueix i poden crear un relat més amorós que els allibera i dona pau.

La meva curiositat per l’ésser humà i les relacions que establim entre nosaltres, m’ha portat a altres països i continents on he desenvolupat tasques de voluntariat, sempre amb la idea de compartir els meus coneixements, la meva experiència i poder seguir aprenent de tot el què m’envolta.

Sovint, tot és més senzill. Només ens cal asseure’ns a la plaça del poble i esperar que tot es mogui. Disposats a escoltar amb amor a totes aquelles persones q es vulguin acostar. Amb aquesta intenció, Cuidem-nos és una iniciativa solidària que vaig muntar a la tardor del 2019 per poder oferir suport psicològic i emocional, gratuït i confidencial, en moments de crisi i emergència social. Trobareu els links per contactar-hi al final d’aquesta pàgina.

Sóc mare de dos fills encantadors que van esdevenir grans mestres de vida des del moment que els vam engendrar. Amb qui he après a estimar en majúscules i a qui estic molt agraïda per ensenyar-me, cada dia, a ser millor mare.

M’apassiona viatjar, conèixer noves cultures i altres maneres de viure i entendre la vida. Crec que és una bona manera de créixer i de mantenir-se amb la ment oberta i sentir curiositat cap a les creences que anem construint per evitar que es puguin erigir en certeses absolutes. La natura em fascina i m’inspira, em retorna a mi, al meu centre. Sovint busco pau i silenci submergint-me dins del mar o passejant per la muntanya, contemplant el mar i el cel. Aquesta filosofia rega i nodreix la meva manera de fer teràpia i acompanyar a totes les persones que s’acosten a la consulta.

Em fascina submergir-me dins l’interior dels éssers humans per, conjuntament amb la persona que acompanyo, trobar aquella llum i essència preciosa que tots i cada un de nosaltres, sense excepció, tenim!

La compassió, la gratitud i la consciència són els tres valors principals que guien la meva filosofia de treball i d’acompanyament terapèutic i la meva visió de la vida.

Crec en les persones i en la seva capacitat de créixer per assolir el propi benestar, gaudint plenament de la vida i de la relació que estableixen amb elles mateixes, els altres i l'entorn que ens envolta.

— Gemma Majó Ayguavives

Valors

Compassió

Quan aconseguim combinar un sentiment d’empatia cap als altres i una profunda comprensió del dolor que pateixen juntament amb el compromís i les eines per alleugerir el patiment, arribem a sentir una verdadera compassió

Gratitud

La gratitud estimula sentiments de felicitat plena i tranquil·litat. Ens transforma i enriqueix, a qui agraeix i a qui rep l’agraïment. Ens permet tenir una altra visió de la vida i d’allò que ens envolta, canviant la nostra actitut i aportant benestar i calma

Consciència

La capacitat d’abraçar amorosament i amb presència la realitat tal com és (qui soc, d’on vinc i a on vaig, l’entorn i els que m’envolten), acceptant-la sense jutjar-la, és curatiu i transformador

Altres valors que em guien són la confiança, la presència, la curiositat, compartir, la responsabilitat, el coratge, la llibertat, la coherència, la connexió, la creativitat, l’amor, l’aprenentatge, la humilitat, el respecte, l’autenticitat, la vitalitat, la solidaritat, l’amor per la natura, la tendresa…

Accessos a Cuidem-nos:

Cuidem-nos

Youtube: Cuidem-nos
Instagram: @cuidem_nos
Twitter: @noscuidem

Formulari de contacte

Escriu-me si tens qualsevol dubte, consulta o vols demanar una primera visita.
Et respondré tan aviat com em sigui possible.

    He llegit i accepto la política de privacitat

    comparteix-ho